top of page

Bakkeveen

Bakkeveen staat bekend om haar prachtige natuur en gevarieerd landschap. Maar Bakkeveen heeft nog veel meer te bieden. Hieronder vind u een beknopte samenvatting van wat er allemaal te beleven valt in het dorp en in de omgeving.

bakkeveen herfst
35Marieke_edited
heide
Wandelen

Verscheidene natuurgebieden omgeven Bakkeveen, zo kunt u uren wandelen op 'de Duurswouderheide', 'de zandverstuiving' en door het 'oude bos'. Vele routes kunt u vinden op de site van Bakkeveen. U kunt ook deelnemen aan Geochaching. 

.  

Fietsen

U kunt natuurlijk ook door de bovengenoemde contreien fietsen. De vele routes laten u nog meer van de omgeving zien.

Evenementen

Het dorp kent een aantal jaarlijkse evenementen zoals: Het Dodo Festival, Culturele avonden,  wandeltochten etc.  Een uitgebreid overzicht van alle activiteiten kunt u vinden op de site van Bakkeveen.

Zwemmen en Midgetgolfen

Als u zin heeft in een verkoelende duik, kunt u terecht bij zwembad 'Dundelle'. Het zwembad beschikt over drie baden (diep, ondiep en een duikbad) en een recreatieweide. Zo is er voor ieder wat wils.

De slotplaats

De Slotplaats  uit 1668 en is een landgoed  gelegen  in een groot  Bosgebied.  Bij de slotplaats kunt u na uw wandeling genieten van een lunch of een High Tea .

Vlooienmarkten

De vlo marktmarkt in Bakkeveen is een van de grootste in Noord-Nederland en telt meer dan 500 standhouders. Het is een gezellige en compacte markt qua loopafstand. Vanaf de B&B is het slechts  5 minuten lopen . Overzicht van de datums kunt u vinden op de website van Bakkeveen.

Paardrijden en Huifkartochten

Bij de maneges kan de paardenliefhebber  aan zijn treken komen, er zijn mogelijkheden voor buitenritten etc. 

bottom of page